woensdag, 27. september 2006 - 21:10

Balkenende reikt medailles uit aan Afghanistan-militair

Zwolle

Minister-president Jan Peter Balkenende reikt op 2 oktober in de IJsselhallen in Zwolle de herinneringsmedaille voor vredesoperaties uit aan de militairen van de Deployment Task Force (DTF). Onder leiding van Kolonel Henk Morsink waren zo'n duizend militairen van maart tot en met augustus 2006 uitgezonden naar Afghanistan om daar de komst van Task Force Uruzgan en de Air Task Force voor te bereiden.

In zes maanden dat de DTF was uitgezonden werden vele logistieke transporten uitgevoerd, logistieke voorraden aangelegd en drie kampementen opgebouwd (Kandahar Airfield, Tarin Kowt en Deh Rawod). Dit maakte het mogelijk dat de huidige grond- en luchttroepen op tijd met hun missie konden aanvangen.

De premier zal ten overstaan van circa 3000 familieleden en relaties van de uitgezonden militairen de aangetreden troepen inspecteren en de militairen en hun thuisfront toespreken. Daarna zal hij, bijgestaan door commandant landstrijdkrachten luitenant-generaal Peter van Uhm en diverse opper- en vlagofficieren van de deelnemende krijgsmachtdelen, de medaille-uitreiking ter hand nemen.

Dit is de eerste maal dat een minister president een dergelijke medaille-uitreiking uitvoert.
Provincie:
Tag(s):