donderdag, 22. juni 2006 - 18:54

Beginnend bestuurder na rijverbod er vandoor

Een 27-jarige Rotterdammer, beginnend bestuurder, werd in de nacht van woensdag op donderdag, rond twee uur, gecontroleerd op de Willem Buytewechstraat. Hier bleek dat hij teveel had gedronken. Na een ademtest op het politiebureaur werd een promillage van 1,7 gemeten en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Tevens kreeg de man een rijverbod voor 12 uur, hierna werd hij heengezonden.

Kort daarna zagen politiemensen hem opnieuw rijden, ditmaal op het Droogleever Fortuynplein. De bestuurder negeerde een stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet. Hij reed door diverse rode verkeerslichten, reed over het fietspad en ramde bijna een politievoertuig. Verschillende tegemoetkomende auto's moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Op de Hillelaan raakte de auto de rand van het trottoir, waarna de man de macht over het stuur verloor en begon te slingeren. Hierna ramde hij een lichtmast, waarna de auto op zijn kop terecht kwam.

De bestuurder raakte bekneld en werd door de Brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus MC. De Rotterdammer heeft zich schuldig gemaakt aan een verkeersmisdrijf door te rijden tijdens een rijverbod en zal onder andere poging doodslag ten laste worden gelegd.
Provincie:
Tag(s):