donderdag, 23. maart 2006 - 18:00

Bejaarde mishandeld. Getuigen gezocht

Almelo

Op donderdag 22 maart vond omstreeks 10.00 uur een mishandeling plaats op de Egbert ten Catelaan in Almelo. Een 70 jarige Almeloër liet zijn hondje uit en liep daarbij over het trottoir. Ter hoogte van de verkeerslichten stond de 70 jarige naar het verkeer te kijken toen er een persoon over het trottoir in zijn richting fietste. Deze persoon raakte tijdens het passeren de schouder van de 70 jarige, waarna hij onmiddellijk zijn fiets tegen een schutting gooide en op de 70 jarige afliep.

Hij sloeg de 70 jarige meerdere keren in zijn gezicht, waardoor het slachtoffer kwam te vallen. De dader ging er daarna op zijn fiets weer vandoor in onbekende richting. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht en zijn bril was vernield.

Twee inzittenden van een rood met geelkleurige bedrijfsbus, die voor de verkeerslichten stil stond, hielpen de 70 jarige overeind. Deze getuigen, twee mannen, zijn daarna weer verder gereden. De politie zou graag in contact komen met deze twee mannen. Ook roept zij eventuele andere getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
Jongeman van 16 tot 18 jaar oud, lengte 1.75 meter, slank postuur, donker kort haar en donkere ogen. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent en was gekleed in een spijkerbroek en een lichtkleurig jack. De jongeman reed op een blauwe mountainbike.
Provincie:
Tag(s):