zondag, 9. april 2006 - 16:56

Bejaarden beroofd. Getuigen gezocht

Hengelo/Enschede

Op zaterdag 8 april werden twee bejaarde vrouwen op gewelddadige wijze van hun handtas beroofd. Dat gebeurde zowel in Hengelo als in Enschede. De politie zoekt van beide voorvallen getuigen.

Rond 17.45 uur werd een 85 jarige vrouw uit Hengelo op de Bornsestraat beroofd van haar handtas. De tas werd daar door twee mannen van haar schouder gegrist. De vrouw liep vanaf de Bornsestraat via de onderdoorgang richting het Kastanjeplein. De twee verdachten zouden enige
tijd achter de vrouw hebben aan gelopen, alvorens zij in de onderdoorgang door hen werd aangevallen. Hierbij kwam de 85-jarige op ongelukkige wijze ten val. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De knapen renden met haar handtas hard weg richting het Kastanjeplein.

Signalement van de beide jongens:
Blank, 15 a 16 jr., 1.70 - 1.75 lang en beiden een slank postuur. De één droeg een lichtblauwe trui en had een wit mutsje op, de ander droeg een donkere jas met capuchon.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente afdeling Hengelo, tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800 7000.


Een 79 jarige vrouw uit Enschede is op zaterdag 8 april rond 15.00 uur door een onbekende man op de Ribbelerbrinkstraat van haar portemonnee beroofd. De vrouw had bij een supermarkt boodschappen gedaan, waarbij een Turks uitziende man van circa 20-25 jaar haar telkens wilde helpen. Eenmaal buiten op de Ribbelerbrinkstraat liep de man achter haar aan en gooide de vrouw met rollator en al ondersteboven. De dader rukte vervolgens de boodschappentas met de portemonnee van de rollator en fietste weg. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op. Ook raakte haar bril beschadigd.

Signalement van de dader:
Turks uitziende man van ca. 20 - 25 jr., niet al te lang zwart haar, donkere ogen. De man was sjofel gekleed en droeg een blauwe jas. Hij fietste op een oude damesfiets met nagenoeg lege banden (op de velgen).

Getuigen van dit voorval worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente afdeling Enschede, tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):