zaterdag, 28. januari 2006 - 22:35

Bestuurder overlijdt na mogelijke achtervolging

Brunssum

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 44-jarige man uit Hoensbroek rond 00.45 uur om het leven gekomen toen de auto die hij bestuurde, tegen een boom aanreed op de middenberm van de Prins Hendriklaan in Brunssum. De politie heeft het sterke vermoeden dat er bij de aanrijding een tweede voertuig betrokken moet zijn geweest en is daarom op zoek naar getuigen.

De man reed samen met een 41-jarige vrouw uit Brunssum op de N299 (Niewenhagerweg) in Nieuwenhagen in de richting van Brunssum toen de witte personenauto van hem werd aangereden door een nog onbekend tweede voertuig. Hierop is het latere slachtoffer met hoge snelheid weggereden, waarbij hij naar alle waarschijnlijkheid is achtervolgd door het tweede voertuig. Vervolgens is de man waarschijnlijk weer in botsing gekomen met het andere voertuig en is de auto van de man op de middenberm terechtgekomen en daarbij tegen een boom gebotst. Hij raakte door de botsing bekneld en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De andere inzittende kon op eigen kracht het voertuig verlaten.

De politie Limburg Zuid vraagt eventuele getuigen om zich bij de politie te melden via het telefoonnummer 0900 - 8844. Mogelijk hebben mensen twee voertuigen gezien die tussen circa 00.15 uur en 00.45 uur met grote snelheid achter elkaar op de hierboven vermelde route hebben gereden. Ook kan het zijn dat er getuigen zijn geweest van de feitelijke dodelijke aanrijding.
Provincie:
Tag(s):