donderdag, 9. februari 2006 - 19:04

'Bestuurscrisis een regelrechte coup'

Delfzijl

Het rommelt nog steeds in het gemeentebestuur van Delfzijl. Commissaris van de Koningin Alders heeft woensdagavond de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Delfzijl bijgepraat over de bestuurscrisis in de stad. Het college van Delfzijl, bestaande uit de drie wethouders Scharft, Houwerzijl en Westerink, hebben dinsdag in afwezigheid van burgemeester Appel unaniem besloten het onderdeel Personeel en Organisatie uit haar portefeuille te halen. De burgemeester is momenteel op vakantie in de VS en werd door het college telefonisch op de hoogte gesteld van het besluit.

Volgens loco-burgemeester Marianne Scharft heeft de burgemeester het college niet volledig geïnformeerd over een ruzie met gemeentesecretaris Visser en mogelijk nog andere bestuursleden, waardoor het bestuur niet meer naar behoren kon functioneren.

Donderdagavond vindt er een ingelaste bijeenkomst plaats om over de toestand te praten. Of burgemeester Appel hierbij aanwezig zal zijn is nog niet bekend.

Fractievoorzitter De Weerd wil donderdagavond tijdens een extra raadsvergadering een motie van wantrouwen indienen tegen de wethouders.

Fractievoorzitter De Weerd van GroenLinks 'Dit is een regelrechte coup'. De fractie wil een motie van wantrouwen indienen tegen wethouders Scharft, Houwerzijl en Westerink.
Provincie:
Tag(s):