dinsdag, 15. augustus 2006 - 16:22

Burgemeester Wallage vernietigt 40.000 dia’s

Groningen

Zaterdag 19 augustus is in het Tschumipaviljoen aan het Hereplein een nieuw project genaamd DIA EXIT te zien. In DIA EXIT worden 40.000 dia’s die Steven Jouwersma in ruil voor appeltaarten verzamelde, vernietigd. Burgemeester Jacques Wallage zal om 16.00 uur de versnippering starten. Voor het Tschumipaviljoen staat een paal met een rode knop. Als iemand op de knop drukt, wordt er een dia geprojecteerd.

Nieuwsgierigheid naar de volgende dia zorgt ervoor dat de geprojecteerde dia in een versnipperaar valt. De versnipperde resten worden via een lopende band naar een glazen bak verplaatst waar zich een berg van vernietigd beeldmateriaal vormt. De 40.000 dia’s zijn nog een keer te zien, om daarna voorgoed te veranderen in een berg gruis.

Vanaf 1994 realiseerde st. De School meer dan veertig projecten op het gebied van moderne mediakunst in het Tschumipaviljoen. DIA EXIT vormt het begin van een structurele samenwerking met het Frank Mohr Instituut. Per jaar worden er twee projecten van studenten van het Frank Mohr Instutuut in het Tschumipaviljoen gerealiseerd. Het publiek kan in de openbare ruimte in het centrum van Groningen kennis blijven nemen van bijzondere projecten. Met DIA EXIT wordt geïllustreerd dat het Tschumipaviljoen een uniek Groninger podium is voor studenten en kunstenaars.
Provincie:
Tag(s):