donderdag, 15. juni 2006 - 23:05

Darren Bundock en Glenn Ashby onverslaanbaar

Texel

Op de tweede dag van de Texel Dutch Open waren Darren Bundock en Glenn Ashby (AUS) onverslaanbaar. Het Hobie Tiger-duo ging drie keer winnend over de finishlijn. De condities waren goed met een noordoostenwind kracht vier en een flinke golfslag. In totaal verschenen 43 teams vanochtend aan de start. Mischa Heemskerk en Sander de Boer eindigden met hun Nacra F18 Infusion driemaal achter de Australiërs. Koen de Koning en Sacha Larsen, eveneens zeilend met de nieuwe Nacra, nemen na vandaag de derde positie in.

De Polen Noetzel/Kaliski waren snel met hun explorer 20, maar konden op rating toch niet winnen van de Nederlandse en Franse F18-teams. Ze staan vijfde. In de middag zeilden ruim veertig catamarans door het beruchte Molengat naar de Hors. Na een scholletje gegeten te hebben, keerden zij terug naar Paal 17. In de avond passeerde de Volvo Open 70’s, met de Brasil 1 aan kop, dicht langs het eiland. De zes overgebleven deelnemers aan de Volvo Ocean Race zijn bezig aan hun negende en laatste etappe naar Gothenburg in Zweden. Daar zullen ze naar verwachting op de dag van de Zwitserleven Ronde om Texel, 17 juni 2006, finishen.

“We waren een beetje roestig�, zei Mischa Heemskerk terwijl hij de boot naar de pitstraat bracht. “Het ging niet echt soepel samen en er wordt hard gevaren. Toch was het een topdag.� Mischa Heemskerk en Sander de Boer, winnaars van de Zwitserleven Ronde om Texel 2006, eindigden drie keer op de tweede plaats achter de Australiërs Darren Bundock en Glenn Ashby. Zij waren te sterk. Bundock: “In de eerste race was het verschil groot en daarna moesten we er meer voor vechten.� Heemskerk en De Boer konden de boot nog net overeind houden in de branding op weg naar het strand. De Boer: “We werden vol gegrepen. Het is maar goed dat we vorig jaar die fotoreportage in de golven van La Torche hebben gehad. Anders waren we zeker omgegaan.�
Categorie:
Tag(s):