maandag, 20. maart 2006 - 18:07

Defensie oefent aan Wekeromseweg en Dwarsweg

Ede

Defensie houdt van 13 tot 24 maart 2006 een oefening in de omgeving van Ede en Lopik. Op dinsdag 21 maart worden rond Ede tijdens de oefening twee ongevallen gesimuleerd buiten de oefenterreinen. Het gaat in de ochtend om de omgeving van de Wekeromseweg in Wekerom en in de middag aan de Dwarsweg in Ede.

De eindoefening als voorbereiding op een missie in Bosnië bestaat voornamelijk uit verplaatsingen via vastgestelde routes. Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen, speelt de oefening zich ook af in steden en dorpen.

In de gemeente Ede gaat het om de gesimuleerde ongevallen in de omgeving van de Wekeromseweg in Wekerom en de Dwarsweg in Ede op dinsdag 21 maart. Ter plekke deelt Defensie informatiefoldertjes uit ter informatie.

In totaal nemen ongeveer 400 militairen nemen deel aan de eindoefening Lizard Prepare op de oefenterreinen, die de militairen voorbereidt op de missie European Union Forces 4 (EUFOR 4) in Bosnië. De militairen vertrekken medio april naar het inzetgebied en verblijven daar zes maanden.
Provincie:
Tag(s):