donderdag, 28. december 2006 - 18:44

Dommelzone met brug en paden bij de stad getrokken

Eindhoven

Met de aanleg van een brug en de wandelpaden tussen het Stadhuis, voormalig Kantongerecht en het Van Abbemuseum is de vernieuwde ‘Dommeltuin’ een opvallende uitbreiding van het centrum. Een unieke combinatie van natuur en stad. “Een schitterende plek om even weg te dromen midden in de drukke stad, vertelt Karel Beljaars, landschapsecoloog van de gemeente Eindhoven.

Vanuit de nieuwe Dommeltuin kan richting Anne Frankplantsoen of via de Molenstraat en Stratumseind richting Marienhage gewandeld worden. Maar de nieuwe Dommeltuin is niet alleen de moeite waard om in te wandelen.

Behalve van natuur kun je in de Dommeltuin ook van kunst genieten. Het kunstobject ‘Communicatie’ van Wessel Couzijn is herplaatst en neemt nu een centrale plaats in. De bestaande Rode Lopers met kunstobjecten is ingepast en het kunstobject ‘Groei’ van Mieke Frehe wordt herplaatst tussen Dommel en Stadhuis. Het plantsoentje met de ‘Milieuboom’ van Henk Combé is in stand gehouden. De vernieuwde Dommelzone binnen de Ring heeft zijn winterjas aangetrokken en ligt er nu vredig en somber bij. Maar het voorjaar zal ongetwijfeld het gelijk van Beljaars aantonen.
Provincie:
Tag(s):