donderdag, 7. december 2006 - 21:54

Eerste deel Roombeekhofje deze maand opgeleverd

Enschede

In Roombeek is het eerste deel van Het Roombeekhofje afgerond. De eerste zes huizen worden deze maand opgeleverd. Het Hofje is het eerste project in collectief particulier opdrachtgeverschap in Roombeek. Zaterdag 9 december is er voor belangstellenden open huis.

Voorjaar 2006 startte de bouw van elf woningen in het hofje. Zes pioniers van het eerste uur hebben hun eigen woningen ontworpen, samen met de Enschedese architect Alexander Gathier. Om een aaneengesloten rij te kunnen bouwen, zijn er vijf extra woningen “op voorraad� gebouwd. Ook deze vijf woningen zijn een ontwerp van Alexander Gathier. Drie van deze hofjeswoningen zijn nog te koop. De toekomstige bewoners kunnen de indeling en afwerking van deze woningen nog grotendeels bepalen.

De tweede fase van het hofje bestaat uit een strook voor circa 8 kavels. Hiervoor zoekt het Projectbureau Roombeek nog enthousiaste kandidaten. Toekomstige bewoners kunnen de woningen individueel ontwikkelen, maar ook kiezen voor een collectieve samenwerking als in de eerste fase.

Iedereen die op zoek is naar een kavel of een woning in een bijzonder woonconcept, is tussen 11.00 – 13.00 uur van harte welkom. Het hofje is te bereiken via de Renbaanstraat of de Roomweg. Geïnteresseerden die willen zien hoe een hedendaags hofje eruit ziet, zijn natuurlijk ook welkom.
Provincie:
Tag(s):