donderdag, 7. december 2006 - 10:15

Eindejaars Festival Lions steunt goede doelen

Stadskanaal

Jannes, Lucas & Gea, Arne Jansen, Jacques Herb, De Havenzangers, René Becker en Christiaan & Diana treden op zaterdag 16 december samen op in het Pagecentrum in Stadskanaal. Dat gebeurt tijdens het Eindejaars Festival. Dit festival wordt georganiseerd door de Lions afdeling Ter Apel-Westerwolde. De opbrengst van het festival gaat naar twee goede doelen.

Het Eindejaars Festival wordt een groot feest waar het Nederlandstalige lied wordt gezongen door een zevental gerenommeerde artiesten. De presentatie is in handen van Wim Drent van Simone FM. Simone FM is nauw betrokken bij het festival, het station levert licht en geluid en contracteerde de artiesten.

Het idee voor het festival ontstond vorig jaar toen Willy Manning en Edward Reintke – beiden lid van de Lions – samen een bezoekje brachten aan de Weihnachtsmarkt in Leer. Zij wilden iets organiseren voor een goed doel en daarbij wilden zij Jannes strikken voor een optreden. Een telefoontje naar het management van de bekende Drentse zanger leerde dat ze snel moesten handelen want Jannes had in 2006 nog maar één vrije datum: 16 december. Snel werd er contact gezocht met directeur Edwin Postma van het Pagecentrum. Hij gaf groen licht: het festival kon in het Pagecentrum plaatsvinden.


Er werden twee goede doelen gevonden. Het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten (NFSG) is een van de goede doelen, op voorspraak van ambassadeur Jannes van die organisatie. In ruil hiervoor komt Jannes voor een gereduceerd tarief naar Stadskanaal. Het andere goede doel is de stichting Voedselbank Oost-Groningen. Manning vertelt: ,,Wij hebben de Voedselbank bezocht en gekeken waar de behoefte daar ligt. Deze voedselbank wisselt veel levensmiddelen uit met andere voedselbanken. Het transport daarvan gebeurt in een aftands busje. Wij hebben daarom besloten dat een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan de vervanging van het busje van deze stichting.’’

Kaarten voor het festival kosten 12,50 euro aan de kassa en tien euro in de voorverkoop. Voorverkoopadressen zijn Apotheek Musselkanaal, Apotheek Ter Apel, Bruining Makelaardij in Stadskanaal, Primafoon Stadskanaal, Music Store Stadskanaal, Klazienaveen en Emmen, Copyline Veendam en C1000 Ter Apel. Ook zijn de kaarten online verkrijgbaar via de webshop van Simone FM en op de website van de Lions-afdeling.
Provincie:
Tag(s):