vrijdag, 4. augustus 2006 - 15:23

Eric Steckel (15) het Amerikaanse (blues)wonderkind

Stadskanaal

Hij zou het komend najaar in het voorprogramma staan van B.B. King in Ahoy. Eric Steckel moest echter afzeggen. De net vijftien jaar geworden bluesgitarist is immers nog leerplichtig. Wel heeft hij tijd om op zaterdag 2 september op te treden in zalencentrum Bruinsma in Stadskanaal omdat op dat moment de schoolvakanties in Amerika nog in volle gang zijn. Een dag eerder staat het Amerikaanse wonderkind samen met de levende legende Johnny Winter in het Amsterdamse Paradiso. Kortom, er staat 2 september wat bijzonders te gebeuren op het podium in Stadskanaal.

Concertorganisatie Live On Stage (www.liveonstage.org) kwam dit ter ore en was er als de kippen bij om Steckel vast te leggen. ,,En nog wel op de zaterdagavond'', vertelt de trotse Ruud van den Heuvel van Live On Stage. ,,Dat lukt bijna nooit met artiesten van dit kaliber. Tijdens zijn concert in zalencentrum Bruinsma begint Steckel overigens al om negen uur te spelen. De Arbeidsinspectie staat niet toe dat kinderen beneden de zestien jaar na elf uur nog werken. Daarom hebben we ook geen voorprogramma, maar een na programma. Ik heb dat nog nooit eerder meegemaakt.''

Na het concert van Eric Steckel verzorgt de formatie Skinner het naprogramma. Deze band brengt een tribute to Lynyrd Skynyrd ('Sweet Home Alabame', 'Call me The Breeze', 'Freebird', 'Saturdaynight Special').
Provincie:
Tag(s):