donderdag, 18. mei 2006 - 11:23

Feest Hells Angels gaat door ondanks drugsverkoop

Harlingen

De Hells Angels in Harlingen mogen hun jaarlijks feestje Illegal Vibes niet organiseren omdat ze tijdens eerdere feesten drugs verkochten. Dat heeft een zegsman van de gemeente Harlingen woensdag gezegd. De drugsverkoop kwam vorig jaar aan het licht doordat tijdens de grootscheepse invallen bij de motorclub een boekhouding is gevonden waarin deze handel netjes werd geregistreerd.

Het feest wordt altijd met hulp van de Hells Angels georganiseerd bij hun clubhuis op industrieterrein Oostpoort in Harlingen. De Angels zorgen onder meer voor de beveiliging. Op advies van de politie heeft de gemeente het feest echter verboden wegens de verkoop van drugs.

Via een omweg wordt er door de Hells Angels toch een feest georganiseerd. DJ Tino Schurer uit Sneek heeft ook een vergunning aangevraagd voor een feest naast het clubhuis van de Angels. ‘De politie heeft daar ook een negatief advies over gegeven, maar wij hebben geen juridische grond daar geen vergunning voor te geven', zei de woordvoerder van de gemeente. De zegsman benadrukt dat de Hells Angels geen officiële functie mogen hebben tijdens het vervangende feest van DJ Tino Schurer op 22 juli.

De vorige edities van techno- en dancefeest Illegal Vibes trokken 5000 bezoekers.
Provincie:
Tag(s):