maandag, 20. maart 2006 - 13:09

Fietsen volgens de regels voor alle Amsterdammers

Amsterdam

De gemeente Amsterdam organiseert ook dit jaar weer het fietsexamen. Leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Amsterdam doen hieraan mee. Nieuw dit jaar is het proeffietsexamen dat in samenwerking met de FietsRAI op 20 en 21 maart wordt georganiseerd.

Het fietsexamen in Amsterdam wordt georganiseerd door drie gemeentelijke diensten: De dienst DMO, de dienst IVV en de dienst Stadstoezicht. Dit jaar doen ruim 3.500 kinderen in Amsterdam mee aan het fietsexamen.

Het proeffietsexamen vindt plaats op 20 en 21 maart. Het examen is bedoeld voor scholieren in Amsterdam die in april en mei het fietsexamen gaan afleggen. In het Beatrixpark wordt een proef fietsexamenparcours uitgezet zodat scholieren van groep 8 van de basisschool alvast een beetje kunnen oefenen voor het `echte' examen. Maar, het parcours is niet alleen voor de deelnemers aan het fietsexamen. Alle Amsterdammers mogen het parcours op deze dagen komen uitproberen.

Dinsdag 21 maart tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur is er voor iedere Amsterdammer de gelegenheid om in het Beatrixpark en proeffietsexamen af te leggen. Zo kan iedereen weer even ervaren hoe het is om een fietsexamen af te leggen en hoe belangrijk een veilig gebruik van de fiets is.

Hoe goed kun jij fietsen?
Naast het proefexamenparcours is er voor iedereen die het leuk vindt achter de Amstelhal gelegenheid om bij de ANWB een fietsvaardigheidstest af te leggen. Want hoe goed kun jij eigenlijk fietsen? Met praktische oefeningen test je hoe je in allerlei omstandigheden op een veilige manier met je fiets kunt omgaan.
Provincie:
Tag(s):