vrijdag, 8. september 2006 - 14:28

Gemeente Borger – Odoorn steunt donorregistratie

Exloo

De gemeente Borger-Odoorn voegt sinds 1 september het donorformulier toe aan de brief waarmee iedere burger erop geattendeerd wordt dat de geldigheidsduur van het reisdocument verloopt. Door middel van het donorformulier kan men de keuze over orgaan- en weefseldonatie laten vastleggen in het landelijke Donorregister.

De gemeente Borger-Odoorn doet op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) mee aan de verspreiding van de formulieren en hoopt hiermee bij te dragen aan een stijging van het aantal donoren in Nederland.

Naast het belang om meer donoren te werven, biedt de gemeente hiermee ook een service aan haar inwoners door hen te attenderen op het belang van registratie van hun donorkeuze.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kunnen er jaarlijks ongeveer 100.000 mensen in het Donorregister worden bijgeschreven als alle Nederlandse gemeenten de donorformulieren gaan verspreiden. Meer dan de helft van al deze gemeenten heeft inmiddels toegezegd mee te werken.
Provincie:
Tag(s):