woensdag, 2. augustus 2006 - 10:25

Hulpsecretarie in Linschoten gaat sluiten

Linschoten

De hulpsecretarie burgerzaken in Linschoten gaat sluiten. De laatste openstelling van de hulpsecretarie is op woensdag 23 augustus 2006. De dienstverlening in Linschoten is na de gemeentelijke herindeling met Montfoort zo lang mogelijk in stand gehouden, maar de komst van nieuwe reisdocumenten dwingt de gemeente tot deze sluiting.

Op basis van nieuwe wetgeving zal vanaf 26 augustus aanstaande in de reisdocumenten een chip worden opgenomen. Deze chip bevat de foto en andere gegevens van de betrokkene. Daarvoor is de aanschaf van extra apparatuur nodig. Er is onderzocht of de dienstverlening in Linschoten kon worden voortgezet. Dit blijkt om technische redenen erg lastig.

Belangrijkste reden van de sluiting is, dat de huidige locatie niet voldoet aan de strenge veiligheidseisen. Geconcludeerd is dat de benodigde investeringen om de dienstverlening te continueren niet in verhouding zijn met het geringe aantal bezoekers aan de hulpsecretarie. Door de sluiting zijn de inwoners van Linschoten genoodzaakt om voor bepaalde zaken naar het stadskantoor van Montfoort te gaan.
Provincie:
Tag(s):