maandag, 6. maart 2006 - 10:39

Internet vooral gebruikt voor mail- en chatsessies

In 2005 hadden ruim 4 op de 5 Nederlanders toegang tot het internet. Toch hebben ruim 2 miljoen personen in de leeftijd van 12 tot 75 jaar nog nooit internet gebruikt. Vooral lager opgeleide mensen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar maken geen gebruik van het digitale medium, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Internet wordt vooral gebruikt om te e-mailen en te chatten. Zo’n 40 procent van de ondervraagden chat via het internet. In de groep 15 tot 25 jaar is het aantal chatters zelfs dubbel zo groot. Daarnaast vervult het digitale medium een belangrijke rol bij het opzoeken van informatie.

Bijna zestig procent van de mensen die in de voorafgaande maanden internet hadden gebruikt, deed in die periode aan telebankieren, terwijl bijna de helft zei dat ze goederen hadden gekocht of verkocht via het internet.

Bijna zestig procent van de internetgebruikers heeft ooit goederen besteld of gekocht via internet. Hierbij ging het vooral om literatuur, vakanties en software/hardware en elektronische benodigdheden. Zowel literatuur als vakanties werden het meest door de 55-plussers gekocht. Jongeren kochten vooral kleding en sportartikelen via internet.
Categorie:
Tag(s):