woensdag, 26. april 2006 - 10:24

Invalide aangehouden na bedreiging met mes

Wageningen

De politie van Wageningen heeft maandagavond op de Ritzema Bosweg een 43-jarige invalide man uit de gemeente Renkum aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond op de Generaal Foulkesweg een 26-jarige Wageninger bedreigd te hebben met een mes.

Het slachtoffer waarschuwde rond half acht, kort na het voorval de politie. Volgens zijn zeggen had de invalide man in zijn invalidenwagentje bij diens auto gestaan. Toen de Wageninger wilde weten wat de man daar aan het doen was zou de invalide een mes hebben gepakt en daarmee naar de Wageninger hebben gezwaaid en geroepen dat hij moest weggaan.

De Wageninger trok zich daarop terug, waarna de invalide zou zijn weggereden in de richting van de Wageningse Berg. Intussen had de Wageninger het nummer van het verzekeringsplaatje van het invalidenvoertuig opgenomen en doorgegeven aan de politie. Die zag de Renkumer even later rijden op de Ritzema Bosweg, waarna hij werd aangehouden.

De man bleek inderdaad een mes bij zich te hebben. Tegen-over de politie had de Renkumer verklaard dat hij bij de Wageninger de oprit was opgereden om te keren. Toen de Wageninger hem echter aansprak zou hij geschrokken zijn van diens reactie, waarop hij een mes had getoond uit zelfverdediging, aldus zijn verklaring.

De man is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de Renkumer gebeurt. Zijn mes is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):