zaterdag, 21. oktober 2006 - 20:19

Massa pakt pole, Schumacher in de problemen

Braziliaan Felipe Massa heeft in zijn thuisland de pole position weten te behalen. Massa en Schumacher domineerden het hele weekend en Schumacher zette vandaag de snelste tijd van de dag neer. Tijdens de top 10 kwalificatie kende de Duitser echter problemen en kon hij geen tijd neerzetten.

De kwalificatie werd verreden onder goede omstandigheden. Waar velen de regen hadden verwacht viel deze niet. De eerste coureur in de problemen was Tiago Monteiro die tijdens zijn snelle ronde van de baan spinde en hierdoor geen tijd kon neerzetten en achteraan zal moeten starten. Teleurstellend is ook de negentiende startpositie van Coulthard. Christijan Albers kwam niet door de eerste kwalificatie en start als achttiende.

Robert Doornbos kwalificeerde zich als vijftiende, maar vanwege een motorwissel zal hij morgen 10 plaatsen teruggezet worden. Jenson Button kwam niet door tijdens de tweede kwalificatie en zette zijn Honda slechts op de veertiende positie neer.

Felipe Massa heeft pole position met naast hem Kimi Raikkonen en op de derde plek start Jarno Trulli. Fernando Alonso zal vierde starten, Michael Schumacher als tiende.
Categorie:
Tag(s):