donderdag, 28. december 2006 - 16:45

Melding illegaal vuurwerk blijkt loos

Dronten

Na een anonieme melding van illegaal vuurwerk in schuren aan de Ganzendreef heeft de politie woensdagmiddag een inval gedaan. Volgens de melding, die binnenkwam via het nummer van Meld Misdaad Anoniem, lagen er vijf schuren vol met illegaal vuurwerk. Vanwege het veiligheidsrisico besloot de politie in te grijpen.

Hiervoor werd de Fazantendreef afgezet, het Regionaal Milieuteam ingezet en een opvanglocatie en vervoer geregeld, voor het geval er toch brand mocht uitbreken en de omwonenden elders ondergebracht moesten worden. Ook de brandweer, de ambulancediensten, de gemeente Dronten en de politie uit omliggende korpsen werden gewaarschuwd en in paraatheid gebracht.

De bewoners van de Ganzendreef werden aangesproken en verleenden alle medewerking aan de controle. Uiteindelijk werd geen vuurwerk aangetroffen in de schuren, waarna de inzet van de hulpverleners weer is afgebouwd.

De politie doet onderzoek naar de melder. Valse meldingen zijn strafbaar en bij aanhouding krijgt de melder de rekening van de inzet gepresenteerd. Toch blijft de politie alert op illegaal vuurwerk en gaat alle meldingen na. Het gevaar van brand en ongelukken door opslag van vuurwerk bij particulieren is zeer reëel, ook bij kleine hoeveelheden.
Provincie:
Tag(s):