zondag, 19. november 2006 - 22:59

Mislukte overval op bakkerij

Nijkerk

Een tot nu toe onbekende man heeft vrijdagavond geprobeerd een bakkerij aan de Gasthuisstraat in Nijkerk te overvallen. Het lukte de man echter geen geld buit te maken door dat de verkoopster het op een gillen zette en de bakkerij invluchtte. De overvaller is daarna ontkomen. De politie is nu op zoek naar getuigen.

De overvaller zou tegen sluitingstijd de bakkerij zijn ingelopen. Vervolgens zou hij een pistool of iets wat daarop leek tevoorschijn hebben gehaald en dat op de negentienjarige verkoopster hebben gericht. Het meisje schrok daar kennelijk zo van dat ze begon te gillen en de winkel uitliep naar de achter de zaak gelegen bakkerij.

In de tussentijd was de overvaller weggelopen zonder buit. Volgens de verkoopster zou het gaan om een man met zwart krulhaar, een stoppelbaardje en een zonnebril op. Ook zou hij een capuchon over het hoofd hebben gedragen. Hij was ongeveer 1.60 m lang en was onder meer gekleed in een bruin leren jack en een opvallend wijde broek.

Een buurtonderzoek heeft de politie tot dusver geen informatie opgeleverd. Vandaar dat de politie een oproep doet aan getuigen die kort voor of kort na de overval iets hebben gezien dat in verband met de zaak kan worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):