vrijdag, 25. augustus 2006 - 15:13

NK Wakeboard Bosbaan Amsterdam

Amsterdam

Op 16 september zal op de Bosbaan in Amsterdam het smart wakeboard event plaatsvinden. Dit evenement is de seizoensafsluiter. Het automerk smart was eerder dit jaar ook al naamgever van het NK, net als in 2005 en 2004.

Wakeboarden is een snel groeiende en dynamische sport en behoort tot één van de zes disciplines van de Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond. Het niveau stijgt en de basis wordt steeds breder. De sport kent haar oorsprong in Amerika waar het begon als een combinatie tussen golfsurfen en waterskiën. De riders staan zijwaarts op een board en worden voortgetrokken door een kabel of een boot. Zij maken de meest spectaculaire sprongen en moves hoog in de lucht.

In Maurik vond op 7 en 8 juli het NK wakeboard Boat plaats. Abel Vegter werd daar Nederlands Kampioen, voor Michael Timmers en Marcel Doorgeest. Denise de Haan werd voor de zevende keer Nederlands Kampioene bij de dames. Ook internationaal doen de Nederlanders het goed. De Haan legde onlangs beslag op de tweede plaats op het EK, terwijl Tom van de Kerkhof vijfde werd op het WK wakeboard aan de kabel.

De toegang tot het smart NK Wakeboard is gratis. Tijdens het event zal Jorinde Mol uit naam van Radio Veronica een smart Roadster uitreiken aan de winnaar van een radiospel. Bovendien is er de hele dag een live DJ die samen met de een enthousiaste speaker het publiek zal informeren en entertainen.
Provincie:
Tag(s):