zondag, 16. april 2006 - 17:15

Onrust in uitgaanscentrum

Den Helder

Op 1e Paasdag in de vroege ochtend ontstonden er in het uitgaanscentrum van Den Helder enkele schermutselingen waarbij door de politie, in samenwerking met portiers, in totaal 12 personen werden aangehouden.

Omstreeks 04.40 uur ontstond er een vechtpartij met zo’n 10 betrokkenen op de Koningstraat, ter hoogte van het Koningsplein. Enkele vervelende klanten waren een café uitgezet en begonnen met elkaar en met portiers te vechten. Over en weer vielen er klappen en er werd een politiehond ingezet.

Een 22-jarige verdachte uit Den Helder werd aangehouden omdat hij bij de schermutselingen doelbewust een agent tegen zijn borst schopte waardoor deze achterover viel maar niet gewond raakte.

Op hetzelfde tijdstip kreeg de politie de melding dat er een 23-jarige man uit Den Helder aan de andere kant van de Koningstraat, op de hoek met de Koningdwarsstraat, bewusteloos op de grond lag. Hij bleek in elkaar te zijn geslagen. Hij kwam bij bewustzijn toen agenten ter plaatse kwamen. De man werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Een 25-jarige man uit Den Helder moest mee omdat hij sloeg tegen de achterruit van een wegrijdende politieauto. Hij bleek een halve gram cocaïne op zak te hebben. Hij kreeg een bekeuring. De agenten uit Den Helder kregen assistentie van die uit Schagen en omgeving. Het cellencomplex van het bureau aan de Bastiondreef raakte overvol en rechercheurs zijn nog druk bezig om de toedracht van het openlijk geweld uit te zoeken.
Provincie:
Tag(s):