donderdag, 11. mei 2006 - 22:21

Opslagproblemen bij 75% netwerk-gebruikers

Amsterdam

Volgens een recente peiling op WINMAG.nl, de website van het computermagazine WINMAG, heeft een overgrote meerderheid van de gebruikers van bedrijfsnetwerken soms of
regelmatig problemen met de opslag van bestanden in hun netwerk. Slechts een kwart van de respondenten heeft geen enkel probleem bij het wegschrijven van informatie op de pc's in hun netwerk (zoals fileservers).

De Pollvraag was;
'Heb je wel eens problemen met de opslag van bestanden in je netwerk'

Antwoorden:

Ja, regelmatig: 42,42%
Soms: 32,58 %
Nee, het werkt altijd vlekkeloos: 25,00 %

Dat bij ruim 32 procent 'af en toe' bijvoorbeeld een fileserver traag reageert, of de netwerkkabel zelf storingen geeft, vindt men niet verrassend. Wel dat maar liefst 42,42% 'regelmatig' met dit soort problemen te kampen heeft.

Het opslaan van bestanden op een centrale computer in een lokaal netwerk is immers al ruim vijfentwintig jaar een typische functie van lokale netwerken. 'Network storage' zou inmiddels toch wel zonder kinderziekten - lees stabiel - moet zijn.

In de zojuist verschenen editie 2/2006 staat een test van NAS-apparaten ('Extra gigabytes voor je team'). Deze Network Attached Storage-apparaten zijn in de basis, snelle harde schijven met een netwerkaansluiting, die als vervanging van de fileserver kunnen dienen, of daarop een aanvulling kunnen zijn.

Een goed werkend netwerkopslagsysteem zal een belangrijk deel van de in het WINMAG-onderzoek geconstateerde problemen kunnen wegnemen.
Categorie:
Tag(s):