vrijdag, 30. juni 2006 - 9:54

Plan voor groot winkelpark in Venlo

Venlo

In Venlo zijn donderdag de plannen gepresenteerd voor de ontwikkeling van een nieuw winkel- en vrijetijdspark. Onder naam Experience Park Limburg presenteerde Bouwfonds MAB Ontwikkeling donderdag haar plannen voor het park dat gerealiseerd zou moeten worden op het Business park Venlo nabij de Floriade.

De vestiging van het Experience Park Limburg in Venlo geeft een aanzienlijke economische impuls aan de omgeving en past in het beleid van de Provincie Limburg waarin vernieuwende en grensoverschrijdende economische initiatieven moeten leiden tot versterking van de regionale en locale economie. Gedeputeerde Eurlings, van de Provincie Limburg: ‘Wij zien voor de economie in Limburg grote kansen en uitdagingen in dit plan en gaan de mogelijkheden serieus verder verkennen’.

Het Experience Park is een retail- en leisure park met een gevarieerd aanbod van winkels, evenementen, uitgaan en vrije tijdsvoorzieningen. Het park heeft een internationale uitstraling en is voor zowel het Nederlandse, Duitse als Belgische publiek aantrekkelijk. Naar verwachting komen er circa 7 tot 10 miljoen bezoekers per jaar. Daarnaast biedt het park kansen voor uitbreiding van de werkgelegenheid met ca. 4.000-6.000 directe arbeidsplaatsen en ca. 2.000 indirecte arbeidsplaatsen.
Provincie:
Tag(s):