donderdag, 21. december 2006 - 19:51

Schade en gewonden door losgebroken paarden

Beilen

Drie losgebroken paarden hebben nog al wat schade veroorzaakt op de N381 beter bekend als de Frieslandroute bij Beilen. De paarden waren woensdagavond uit een weiland, achter een woning aan de Klatering in Beilen uitgebroken. Er raakten hierbij vier auto's beschadigd en twee personen gewond.

Een op de autoweg, in de richting Beilen rijdende 40 - jarige automobilist uit Mantinge kreeg een paard voor - en vervolgens over zijn auto heen. De bestuurder en een 16 - jarige passagiere uit Witteveen raakten hierbij gewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Het paard raakte gewond aan zijn borst en benen en werd later door een dierenarts behandeld.

Een uit de tegenovergestelde richting naderende auto, bestuurd door een 32 - jarige man uit Emmen die de aanrijding zag gebeuren remde en kwam met zijn auto in de berm terecht waar het tegen een paaltje aankwam. Een achter deze auto rijdende 43 - jarige automobilist uit Assen ging ook volop de remmen en werd vervolgens aangereden door een 29 - jarige inwoner uit Emmen.

De paarden werden door voorbijgangers gevangen en teruggebracht naar hun weiland.
Provincie:
Tag(s):