zondag, 16. juli 2006 - 21:28

Soldaten van de koningin breken in

Lisse

Wie is er nou bang voor een miertje, niemand toch? Wel is het in dit jaargetij opletten geblazen. Veel soldaten zijn op pad om ook uw kostbare broodbeleg onder uw handen weg te halen. Via allerlei gaatjes en spleetjes weten honderden mieren woningen binnen te treden, om op zoek te gaan naar alles wat lekker zoet en eetbaar is.

Dus schrik niet wanneer je 's morgens wakker wordt en je hebt het aanrecht de avond daarvoor niet opgeruimd. Dan kan het zijn dat je banaantje vol zit met honderden soldaten die het aanrecht voor u opruimen.

Mieren opereren in kolonies en een nest bestaat vaak uit duizenden van deze insectensoorten. Er zijn in de wereld ongeveer 9000 soorten mieren, waarvan sommige kolonies uit miljoenen mieren kan bestaan. In deze mierennesten ook wel de mierenmaatschappij genaamd, is de koningin(en) de baas gevolgd door haar werksters en de mannetjes, die als soldaatjes het nest beschermen of aanvallen uitvoeren. Ook zorgen de soldaatjes (verkenners) voor voedsel. Een banaan met rotte plekken ligt ten prooi voor deze soldaatjes om de dames te voorzien van extra vitaminen, die ze juist deze dagen hard nodig hebben om uit te vliegen.
Provincie:
Tag(s):