woensdag, 25. oktober 2006 - 18:54

Spyker wil nieuwe naam volgend seizoen

Spyker MF1 wil volgend jaar zijn naam veranderen van MF1 Racing naar Spyker F1. Een logisch gevolg nadat de Nederlandse autofabrikant het bedrijf heeft opgekocht. Dit is echter niet zo makkelijk aangezien volgens de regels een verandering van naam eens in de vijf jaar mag gebeuren, tenzij alle teams toestemming geven.

Spyker MF1 denkt dat er voor de andere teams geen reden is om hier niet mee akkoord te gaan, zij het niet dat men vanwege politieke spelletjes tegengewerkt zou kunnen worden. Pas geleden heeft Spyker MF1 een verzoek van Super Aguri en Scuderia Toro Rosso afgewezen. Verwacht mag worden dat deze teams nu ook niet akkoord gaan met het verzoek van Spyker MF1, tenzij zij er zelf iets uit kunnen halen.

Spyker MF1 is op dit moment bezig om aan alle kanten te verbeteren. Directeur Michiel Mol wil over een aantal jaren met de grote jongens mee kunnen doen. Een van de factoren die daar bij moet gaan helpen zijn de Ferrari motoren waar Spyker MF1 vanaf volgend jaar over beschikt. Bekend is dat Christijan Albers als eerste coureur uit zal komen voor het team. De tweede coureur is nog onbekend. Gezegd wordt dat deze naast talent veel geld mee zal moeten nemen. Dit laatste zal ook met de wilde plannen van de directie te maken hebben. Nou maar afwachten of we over een aantal jaren het Wilhelmus zullen horen.

Ook heeft Spyker MF1 woensdag bekend gemaakt er opnieuw een sponsor bij te hebben voor de komende twee jaar. RotoZip heeft zich voor twee jaar als sponsor en leverancier aan het Nederlandse team verbonden. De logo's van RotoZip zullen door de coureurs op hun racepak gedragen worden en te zien zijn op de zijkant van de wagens.
Categorie:
Tag(s):