donderdag, 6. juli 2006 - 12:25

Taxichauffeurs bezetten TCA-kantoor

Amsterdam

Ongeveer honderd taxichauffeurs hebben donderdagmiddag het kantoor van Taxi Centrale Amsterdam (TCA) in Amsterdam Zuid-Oost bezet. Dit laat een medewerker van de taxicentrale weten. De chauffeurs protesteren tegen de uitspraak van de Ondernemingskamer, die vandaag besloot dat bestuurder H.J. Grijpink met onmiddellijke ingang moet vertrekken bij de taxicentrale TCA.

Volgens een woordvoerder van de 'Schipholcommisie' is er geen sprake van een bezetting. 'Wij doen gewoon ons werk. De bewindvoerder had hier om 15.00 uur moeten zijn. En omdat hij er nog niet is nemen wij het tijdelijk over tot hij hier wel is'.

De chauffeurs gaan zo laat de zegsman weten 'keiharde eisen' stellen. 'TCA moet in onze handen blijven. Zo is het altijd geweest'.

Bij de TCA zijn 1900 chauffeurs aangesloten, 229 van hen hebben een rechtzaak aangespannen om het bestuur afgezet te krijgen. De rechter heeft vandaag geoordeeld dat het bestuur inderdaad moet opstappen.

Om 18.00 uur is er een persconferentie daarin zal bekend gemaakt wordt wat het resultaat is van het overleg tussen de chauffeurs en de nieuwe bewindvoerder.
Provincie:
Tag(s):