zaterdag, 2. december 2006 - 10:44

Tevredenheid over grote verkeerscontrole op A28

Hoogeveen

De politie Drenthe en het Korps Landelijke politiediensten hielden samen met verschillende controlediensten vrijdagavond en –nacht een grote verkeerscontrole op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen. De politie is tevreden over het resultaat. De gecontroleerde automobilisten hadden over het algemeen de zaak goed voor elkaar. Bij slechts 25 van de bijna 650 gecontroleerde automobilisten werd een proces-verbaal opgemaakt of boete uitgedeeld.

De controle werd uitgevoerd op de parkeerplaats Lageveen aan de A28. Motorrijders van de politie selecteerden op de zuidelijke rijbaan richting Hoogeveen personenauto’s en vrachtwagens en begeleidden die naar de parkeerplaats. Daar werden de auto’s gecontroleerd waarbij alle bestuurder een blaastest moest afleggen.

Twee bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed (0,6 en 0,8 promille). Van de ongeveer 30 gecontroleerde vrachtwagens en autobussen kregen vier een boete voor overtreding van de rijtijdenwet. Het totale boetebedrag bedroeg € 3520,-. Tegen twee chauffeurs wordt proces-verbaal opgemaakt wegens fraude met de tachograafschijf. Drie chauffeurs kregen een rijverbod i.v.m. te weinig rusttijd.

Een automobilist kreeg een boete met naheffing van € 317,- voor het rijden op rode diesel. Twee automobilisten krijgen naheffingen van de belasting voor in totaal € 3250,- voor onjuist gebruik van een grijs kenteken.

Verder kreegen 15 bestuurders een boete voor kleine overtredingen als het niet bij zich hebben van de autopapieren of het niet dragen van de autogordel.

Een persoon die nog stond gesignaleerd moest ter plaatse € 645,- aan openstaande boetes betalen.

Alle bestuurders die niet hadden gedronken kregen van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland een folder en een sleutelhanger.

Naast de regiopolitie Drenthe en de KLPD werden de controles uitgevoerd door; de Koninklijke Marechaussee, Douane, Algemene Inspectiedienst, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Ook was het Openbaar Ministerie Assen aanwezig, zorgde Rijkswaterstaat voor diverse verkeersmaatregelen en waren mensen van Veilig Verkeer Nederland actief.
Provincie:
Tag(s):