donderdag, 16. november 2006 - 21:41

Theaterproject WachtFF van start met schaatspremière

Wachtum

Het unieke dorpstheaterproject WachtFF in het plaatsje Wachtum gaat vrijdagavond 17 november om acht uur van start. Op de natuurijsbaan van het dorp wordt tijdens de première geschaatst. Zonder al te veel te verraden, verrijst tijdens de voorstelling een bijzondere ijsbaan uit de grond om later ook weer te verdwijnen. Andere speellocaties zijn een schuur met 800.000 aardappelen, een molen als muziektheater en een hooizolder met twee meter bier.

Honderd meter staalkabel, elfduizend walnoten, zeventig fietsen, achthonderd dia's, twaalf blaasinstrumenten, tweeduizend kerstlampjes en zes discobollen, geven aan hoe divers de voorstelling in elkaar zit.

De afgelopen weken hebben acteurs en actrices van de PeerGroup in Wachtum gewoond, om zich zo goed mogelijk in te kunnen leven in de Wachtumse samenleving. Er is van het begin tot het einde samengewerkt met het dorp Wachtum en de inwoners.

Het is een voorstelling geworden waarin het publiek op vijf verschillende plaatsen kan ervaren wat er allemaal speelt in een klein dorp. De bron van alles zijn de verhalen uit het dorp. Verhalen die lang niet altijd over het dorp gaan. Ook Wachtum blijkt het centrum van de wereld te zijn.

Kijk voor meer info en reserveringen op: www.wachtff.nl.
Provincie:
Tag(s):