maandag, 24. april 2006 - 14:15

Undercover wint ‘The Clash of the Cover Bands’

Rotterdam

Bij ‘The Clash of the Cover Bands’ duikt met grote regelmaat nieuw coverbandtalent op. Veelal zijn dit coverbands die zich hebben toegelegd op het coveren van meerdere artiesten; een aantal heeft echter slechts één bepaalde artiest of formatie als voorbeeld; een tribute. Vrijdag jongstleden stond er weer eens zo’n uiterst talentvolle tribute op de planken in Plan C. Undercover won met haar geniale The Rolling Stones tribute overtuigend de 10e Zuid-Hollandse voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands’.

Nagenoeg iedere vrijdag is er dit voorjaar een voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands’ in het Rotterdamse Plan C. In deze grootste landelijke competitie voor coverbands van Nederland strijden per voorronde drie coverbands om een plaats in de kwartfinales van Zuid-Holland.

Uiteindelijk doel is het winnen van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ én het schitterende prijzenpakket in de landelijke finale die in poptempel Paradiso gehouden wordt. Daarbij levert het de bands die het zover schoppen veel naamsbekendheid op, worden ze door de begeleiding en coaching vanuit ‘The Clash’ per ronde beter en krijgen ze daaruit voortvloeiend veel nieuwe boekingen!

Uit de vele inschrijvingen van coverbands voor ‘The Clash of the Cover Bands’ waren ook voor de 10e voorronde van Zuid-Holland weer drie kwalitatief goede bands geselecteerd. Hoewel alle bands een strenge selectieprocedure ondergaan, is het altijd de vraag hoe bands op een groot podium voor veel publiek uit de verf komen.

Ramble uit Zoeterwoude was vrijdag 21 april de eerste van het trio coverbands die haar muzikale talenten mocht laten zien. Onder aanvoering van de uitstekende zanger werd de avond na de welbekende ‘The Clash’-tune en de aankondiging van initiatiefnemer en organisator John Van den Borne op een prima manier geopend.

Met repertoire van onder meer Fleetwood Mac, Van Halen en Nena was de drie kwartier van deze 7-mans formatie binnen een mum van tijd alweer voorbij en konden deze muzikanten tevreden terugkijken op hun optreden.
Provincie:
Tag(s):