donderdag, 20. juli 2006 - 22:54

Uniqema in andere handen

Gouda

Eind juni maakte Chemiegigant ICI bekend dat dochteronderneming Uniqema wordt verkocht aan het Engelse bedrijf Croda International. Met de verkoop van de Uniqema groep is een bedrag van ongeveer 615 miljoen euro gemoeid.

Sinds ICI eind februari bekend maakte Uniqema te willen verkopen, is gesproken met een aantal overnamekandidaten.

Croda International is wereldleider op het gebied van chemische producten voor onder andere de persoonlijke verzorging en de gezondheidszorg. Uniqema produceert juist halffabricaten, gebaseerd op natuurlijke oliën en vetten. Het internationale hoofdkantoor van dit bedrijf staat aan het Buurtje in Gouda. In de Goudse vestiging werken zo’n 460 mensen.

Uniqema is daarmee een van Gouda’s grootste werkgevers. Wereldwijd zijn er ongeveer 2600 medewerkers. De laatste jaren stonden bij Uniqema in het teken van reorganisaties. In de herfst van 2005 maakte het bedrijf bekend zestig banen te laten afvloeien.

De omzet van Uniqema steeg vorig jaar iets, maar de winst daalde. Op dit moment is nog niet volledig duidelijk wat de exacte gevolgen voor Uniqema zijn van de overgang naar een ander moederbedrijf. De verwachting is dat daar later dit jaar meer duidelijkheid over gegeven kan worden.
Provincie:
Tag(s):