zondag, 9. april 2006 - 21:25

Utrecht onderuit bij Vitesse

De ene ploeg, Vitesse, moest winnen om uitzicht te houden op deelname aan de play-offs voor UEFA Cup. De ander, FC Utrecht, had drie punten nodig om de top vijf notering vast te houden en deelname aan de play-offs voor een Champions League-ticket veilig te stellen.

Het leverde in het Gelredome een boeiend gevecht op, dat de Arnhemmers uiteindelijk in hun voordeel beslisten, 1-0.

Het begin was spetterend. Mads Junker mocht na vijf minuten al aanleggen vanaf elf meter, na een makkelijk gegeven penalty. De Deen schoot echter naast. Het had een waarschuwing voor de Domstedelingen moeten zijn, maar dat was het niet. Even later lag de 1-0 namelijk wel achter doelman Terol. Junker herstelde zijn fout en bekroonde een assist van Knol.

Pas na rust leek de ploeg van Foeke Booy te beseffen wat er op het spel stond. Het bood meer tegenstand dan voor rust, maar kon de achterstand niet meer ongedaan maken. De gasten kwamen zelfs goed weg dat Hersi vanuit een riante scoringspositie slechts het zijnet vond.