donderdag, 21. september 2006 - 10:41

Verbeterde dienstregeling van openbaar vervoer in Amersfoort

Amersfoort

Op 1 oktober 2006 krijgt Amersfoort een sterk verbeterde dienstregeling. Daarmee is de stadsdienst weer hersteld tot het niveau van voor de bezuinigingen in 2005. De Provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort en Connexxion zijn samen tot dit definitieve herstelmoment gekomen.

Na de bezuinigingen op de stadsdienst Amersfoort in 2005 zijn er al twee herstelmomenten geweest. In december 2005 zijn de spitslijnen vaker gaan rijden. In februari 2006 zijn de avonddiensten hersteld met de inzet van taxibussen.

Wethouder Verkeer Ruud Luchtenveld: ‘We werken aan de speerpunten uit het collegeprogramma. Het is nu gelukkig weer mogelijk om het aantal busreizigers te laten groeien.’ Ook gedeputeerde Mik is tevreden: ‘De verdere groei van het OV in Vathorst biedt de bewoners een goed alternatief voor de drukke autowegen.’

De wijk Vathorst krijgt er een nieuwe buslijn bij: lijn 3, die tussen Vathorst en Amersfoort NS gaat rijden. Om de introductie van deze buslijn te vieren mogen de inwoners van Vathorst gedurende de eerste twee weken van oktober gratis met lijn 3 reizen.
Provincie:
Tag(s):