zondag, 3. december 2006 - 15:28

Verdachte looddiefstallen aangehouden

Enschede

Omdat er in de omgeving van de Spechtstraat in Enschede veelvuldig diefstallen van ijzer en lood werden gepleegd, surveilleerden politieagenten zaterdagnacht in de wijk.

Op de Koolmeesstraat zagen zij omstreeks 02.05 uur een man, die bij het zien van de politieauto hard weg rende. Na een korte achtervolging kon de man door hen worden aangehouden. Op de vraag waarom hij wegrende en waarom hij smerige handen had, vertelde hij spontaan dat hij lood had gestolen uit het verzorgingshuis aan de Spechtstraat, waar op dit moment een verbouwing plaats heeft.

Op weg naar het politiebureau wees hij de plek aan waar hij het lood had verstopt, met de bedoeling om dit later naar zijn eigen schuur te brengen. Meerdere opgerolde stukken lood lagen in de bosschages aan de zijde van het voormalig taxibedrijf. Het lood is in beslaggenomen.

Omdat de verdachte aangaf dat hij dit in zijn schuur wilde leggen, heeft de politie zondagmorgen zijn schuur doorzocht. Daar troffen agenten meerdere stukken lood aan maar ook twee fietsen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):