dinsdag, 19. december 2006 - 11:52

Verdachte zaak Suzanne langer vast

Assen

De rechter-commissaris in Assen heeft dinsdag een 45-jarige man uit Nieuw Buinen voor veertien dagen in bewaring gesteld. De man wordt verdacht van doodslag op en wederrechtelijke vrijheidsberoving van de 12-jarige Suzanne Wisman uit Tweede Exloërmond. Dit maakte het OM dinsdag bekend

Op 12 december werd het levenloze lichaam van Suzanne aangetroffen op de Valtherdijk tussen Nieuw Weerdinge en Valthermond. Meteen is een grootschalig politieonderzoek opgestart. In dat onderzoek werd vrij snel duidelijk dat getuigen in de buurt van de Valtherdijk op de bewuste avond een camper hadden gezien.

Naar aanleiding van een getuigenverklaring kon vrijdagvond de 45-jarige eigenaar van de camper worden aangehouden. Tevens is zijn woning doorzocht en is de camper in beslag genomen. De camper is vervoerd naar Zwolle, waar het Nederlands Forensisch Instituut in een gezekerde omgeving technisch onderzoek doet.

De man is in de dagen na zijn aanhouding intensief verhoord door speciaal opgeleide verhoorteams. Hij heeft een aantal verklaringen afgelegd.
Provincie:
Tag(s):