woensdag, 22. maart 2006 - 12:25

Verdachten aangehouden voor zware mishandeling

Ridderkerk

De recherche van het district Feijenoord-Ridderster heeft met de aanhouding van mannen en één vrouw, allen afkomstig uit Ridderkerk, in de leeftijd van 19 tot 22 jaar aangehouden een mishandeling van een 42-jarige plaatsgenoot opgelost.

De Ridderkerker werd in de nacht van 25 op 26 februari jl. op de Ringdijk door het viertal geschopt en geslagen. Ook werd zijn portemonnee weggenomen, die werd later in de omgeving leeg terug gevonden.
Het slachtoffer is met diverse kneuzingen, schaafwonden en gebroken ribben door personeel van de GGD overgebracht naar het Medisch Centrum Zuid, locatie Zuiderziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie werd opgenomen.
Twee van de vier verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie, de anderen een man en een vrouw zijn na verhoor heengezonden. De twee verdachten gaven aan onder invloed van verdovende middelen en alcohol te hebben gehandeld. Tevens vertelden ze geld van het slachtoffer te hebben weggenomen voor het betalen van een taxirit.
Eén van de twee voorgeleide verdachten is mogelijk ook betrokken bij een andere zware mishandelingzaak in Ridderkerk. De ander wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een flink aantal inbraken in scholen.
Provincie:
Tag(s):