donderdag, 2. november 2006 - 15:19

Verstappen met Minardi in Champ Car?

Het Minardi-team zal vanaf komend seizoen vrijwel zeker de overstap maken naar de Champ Car World Series. Paul Stoddart zal dit binnen circa 10 dagen bekend maken. Volgens de laatste berichten neemt de vriendelijke ‘Aussi’ waarschijnlijk een in Indianapolis gevestigd team over. Daarnaast zijn er nog twee opties, maar welke is onduidelijk.

Stoddart liet wel weten dat er drie coureurs kans maken op een stoeltje, allen oud-Minardi Formule 1-rijders. Dit voedt direct de geruchten dat Jos Verstappen met steun van Muermans en Trust zijn racecarrière nieuw leven inblaast, met name omdat de twee sponsoren en de teambaas ook geen vreemden van elkaar zijn. De namen van coureurs Nicolas Kiesa en Justin Wilson worden overigens ook genoemd.

“Welke coureurs het zijn kan ik nog niet bevestigen, maar het zijn in elk geval niet Mark Webber en Fernando Alonso�, aldus Stoddart. Robert Doornbos zal waarschijnlijk niet in het lijstje van drie voorkomen, want de kans op een racezitje bij Scuderia Toro Rosso wordt steeds aannemelijker en Christijan Albers is ook al onder dak.

Als Doornbos inderdaad voor het gevleugelde team gaat racen betekent dat wel dat Scott Speed op zoek moet naar een nieuwe baan. Het is echter aannemelijk dat Red Bull zijn carrière elders op weg zal helpen. In dit kader wordt de naam van PKV Racing genoemd.

Iets wat wel vaststaat is dat de naam van Minardi dus zowel in GP2 als Champ Car World Series zal verschijnen. Stoddart werkt momenteel ook aan een boek waarin hij zijn belevenissen in de Formule 1 uitgebreid uit de doeken doet. Het zal echter nog circa een jaar duren voordat het boek in de handel komt.
Categorie:
Tag(s):