dinsdag, 18. juli 2006 - 16:34

Vierdaagse Nijmegen gestaakt

Nijmegen

De 90e editie van de Vierdaagse van Nijmegen is afgelast. Aan het eind van de eerste dag zijn er 250 à 300 meldingen bij de Nijmeegse hulpdiensten binnengekomen van mensen die door de hitte onwel zijn geworden. Dertig mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf mensen moesten worden gereanimeerd waarvan er twee zijn overleden.

De omstandigheden tijdens de loop zijn door de hittegolf extremer uitgevallen dan verwacht. Hierdoor kan de organisatie van de Vierdaagse de veiligheid van de lopers niet meer garanderen. Tijdens een persconferentie zei de organisatie dat men het de lopers afraadt om op eigen houtje de tocht te lopen.

Om de lopers van informatie te voorzien, heeft men het telefoonnummer 0900-4322473 geopend.

De Vierdaagsefeesten zullen wel door gaan, maar krijgen een terughoudend karakter. Vanaf woensdag wordt elke dag om 20.00 uur op de grote podia 1 minuut stilte in acht genomen.

Vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis stonden woensdag in de vroege ochtend klaar bij de start om wandelaars die denken de tweede etappe van de Vierdaagse te gaan lopen te verzorgen. Veel wandelaars zijn gisteren vroeg gaan rusten omdat ze de woensdag al om 4.00 uur aan de start moesten verschijnen. Zij hebben het nieuws waarschijnlijk nog niet meegekregen.
Provincie:
Tag(s):