woensdag, 20. september 2006 - 22:07

Vrijdag opening brandweerkazerne en ambulancepost

Borger

De brandweerpost Borger van de gemeente Borger-Odoorn en UMCG Ambulancezorg maken sinds juni 2006 gebruik van hun nieuwe onderkomens op een gezamenlijke locatie aan de Poolse Bevrijderslaan in Borger. Op vrijdag 22 september zal de officiële opening worden verricht door burgemeester T. Slagman- Bootsma en UMCG Ambulancezorg-directeur dhr. T. Hiddes. Genodigden zullen daarna worden rondgeleid door de nieuwe gebouwen.

Zaterdag 23 september is er voor iedereen de gelegenheid om een kijkje te komen nemen in het nieuwe onderkomen. Dan zal er van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag worden georganiseerd met tal van activiteiten die te maken hebben met ambulancezorg en brandweer.
Zo zullen er verschillende manieren van hulpverlening worden gedemonstreerd.

Ook zal de brandweer laten zien hoe hun warmtebeeldcamera precies werkt. Kinderen kunnen een ballon oplaten, spelen op een springkussen of een kleurplaat maken.

Op het binnenterrein is een ruimte ingericht met informatiestands en is er gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Wanneer de omstandigheden het toe laten zal ook de traumahelikopter een gedeelte van de open dag aanwezig zijn op het terrein.
Provincie:
Tag(s):