donderdag, 13. juli 2006 - 10:02

Vrijheidsberoving door vader

Tiel

Maandagochtend kreeg de politie een melding dat een man twee van zijn kinderen, van 4 en 9 jaar, tegen hun wil in een auto zou hebben meegenomen. Hij zou met hen naar Duitsland hebben willen rijden. De politie is onmiddellijk met een onderzoek gestart.

In de nacht van maandag op dinsdag kon de politie de verdachte, een 37-jarige inwoner van Tiel, in zijn woonplaats aanhouden. De kinderen werden in de auto aangetroffen en bleken ongedeerd.

Meteen na de melding werden naburige politieregio’s, de Duitse politie en de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld. Ook werden de verdachte en zijn auto internationaal gesignaleerd. De moeder van de twee kinderen, een 35-jarige Tielse, kwam naar het politiebureau voor het doen van aangifte van wederrechtelijke vrijheidsberoving. De vrouw verklaarde dat de verdachte mogelijk in het bezit zou kunnen zijn van een vuurwapen.

Meerdere keren is er telefonisch contact geweest tussen de verdachte en de familie. Daarbij uitte de 37-jarige ernstige bedreigingen, ook richting de kinderen. De Tielenaar zou daarbij onder invloed zijn van sterke drank en drugs. Gezien deze gemoedstoestand werd daarom behalve voor een misdrijf ook voor een ongeval gevreesd. De politie heeft alles in het werk gesteld om te kunnen traceren waar de man en kinderen zich ophielden. De verdachte kwam in de nacht van maandag op dinsdag weer naar Tiel waar politieagenten hem vervolgens hebben aangehouden.

De 37-jarige is ingesloten en in verzekering gesteld. Op dit moment wordt hij verhoord over deze zaak. Al eerder had de 35-jarige vrouw aangifte gedaan van huiselijk geweld. Dit maakt nu onderdeel uit van het politieonderzoek. In de auto trof de politie een vuurwapen aan dat in beslag is genomen.

Beide kinderen maken het naar omstandigheden goed. Ook met hen wordt gesproken om na te kunnen gaan wat er precies is gebeurd.
Provincie:
Tag(s):