zaterdag, 30. december 2006 - 15:32

'Zwaar weer gooit roet in vreugdevuur'

Amsterdam

Vanavond en vannacht moet er rekening gehouden worden met een zware zuidwesterstorm, kracht 9 tot 10, met zeer zware windstoten (tot 110 km/uur ) langs de hele westkust. Zondag zal de wind overdag iets afnemen, maar oudejaarsavond neemt de wind weer toe tot krachtig, 6 en aan zee en op het IJsselmeer tot hard of stormachtig, 7 of 8. Wat de harde wind voor gevolgen heeft voor de vele vreugdevuren die voor morgenavond gepland staan zal nog nader bekeken worden.

De brandweer zal in overleg met de politie morgenmiddag aan de hand van de weersverwachtingen bepalen of de vreugdevuren door mogen gaan.

Bij het afgeven van de vergunning voor het grote vuur aan de Floraweg in Amsterdam noord besloten is dat bij een windkracht boven de 5 bft, overleg plaatsvind tussen brandweer, politie en de stadsdeelvoorzitter of het vuur doorgang kan vinden.

Marika Spijkers van de brandweer Amsterdam laat weten dat de brandweer alleen kan adviseren en de politie het uiteindelijke besluit zal moeten nemen. Sita Koenders, woordvoerder van de politie Amsterdam Amstelland, laat weten dat de situatie morgen ter plaatse bekeken zal worden en dat daar zal worden besloten of de festiviteiten doorgaan of niet.
Provincie:
Tag(s):