maandag, 5. maart 2007 - 11:35

18 personen aangehouden bij controle in café

Arnhem

De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart 18 personen aangehouden in een café aan het Jansplein in Arnhem. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van een georganiseerde controle naar wapens en drugs. De controle vond plaats tussen 03.00 uur en 05.00 uur. Alle 35 bezoekers werden gefouilleerd.

Negen personen werden aangehouden op verdenking van een overtreding van de Opiumwet. Vijf van hen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie trof bij verschillende bezoekers in totaal ruim 20 gram cocaïne aan, een brok hash en enkele pillen. Er werden geen wapens aangetroffen.

De overige negen personen werden aangehouden omdat zij geen identiteitsbewijs konden tonen. Zij zijn met een bekeuring van 50 euro huiswaarts gegaan. De overige 17 bezoekers konden na fouillering de horecazaak verlaten.

De controle vond plaats naar aanleiding van een aantal geweldadige incidenten in de afgelopen maanden. Hierbij werden vuurwapens gebruikt of er werd met wapens gedreigd. Ook was er mogelijk sprake van drugsgebruik. De politie besloot in overleg met justitie om hier een halt toe te roepen door alle bezoekers onaangekondigd te controleren.
Provincie:
Tag(s):