zondag, 22. april 2007 - 15:12

25 aanhoudingen bij alcoholcontroles

Het VerkeersTeam heeft afgelopen weekeinde bij vier alcoholcontroles in totaal 25 personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Twee automobilisten moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

Vrijdagnacht werd gecontroleerd op de Noorderdreef en de Hogering in Almere. Hier werden 14 personen aangehouden, waaronder vijf Beginnend Bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Een 44-jarige automobilist zonder vaste woonplaats blies 1,63 promille en moest zijn rijbewijs inleveren.

Zaterdagnacht werd eerst gecontroleerd op de Hanzeweg in Dronten, waar twee verdachten werden aangehouden. Een van hen, een 28-jarige Pool, blies 1,05 promille en mocht in overleg met de officier van justitie meteen 390 euro betalen.

Later in de nacht werd de controle verplaatst naar de Gordiaanweg in Lelystad, waar negen bestuurders werden aangehouden. Hieronder bevonden zich twee Beginnend Bestuurders. Een 20-jarige automobilist uit Lelystad blies 1,46 promille en mocht eveneens zijn rijbewijs inleveren.
Provincie:
Tag(s):