vrijdag, 2. maart 2007 - 9:57

25 jaar levende geschiedenis

Eindhoven

Kelten, Romeinen, Vikingen, ridders, jonkvrouwen, musketiers en vele andere historische figuren zullen u op maandag 9 april, 2e Paasdag, meenemen op een verassende reis door de tijd. In 2007 bestaat het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven 25 jaar. Dit wordt groots gevierd met het evenement ‘Van Kelt tot Musketier’. Tijdens het evenement ziet u de hoogtepunten van 25 jaar levende geschiedenis.

Op uw ‘reis’ treft u onder andere ridders die u uitnodigen om een zwaard te hanteren, een druïde die u de toekomst voorspelt, kwakzalvers die argeloze mensen oplichten met hun zogenaamde wondermiddeltjes, handelaren met speciale handelswaar uit alle windstreken, muzikanten met opzwepende muziek, jonkvrouwen die u laten proeven van de middeleeuwse keuken, Romeinen die u inwijden in hun godenwereld, ambachtslieden die de mooiste meesterwerken maken en vele andere historische lieden.

Kinderen kunnen zich vermaken met verschillende spelletjes uit de prehistorie en de middeleeuwen. In de sfeervolle herberg kunt u even lekker uitrusten onder het genot van een drankje en een hapje.
Provincie:
Tag(s):