vrijdag, 26. januari 2007 - 11:56

4x4-verkiezing van het jaar

Eind vorig jaar werd in België de inmiddels traditionele en prestigieuze 4x4-verkiezing georganiseerd. De deskundige jury bestond uit 31 professionele journalisten van de gespecialiseerde automobielpers uit België en Luxemburg.

Er waren maar liefst 28 terreinwagens genomineerd, die weer waren onderverdeeld in drie categorieën: Offroaders, Softroaders en Pick-ups. De verkiezing speelde zich wederom af op en rond het Limburgse Circuit Zolder. In de categorie van de pick-ups veroverde de nieuwe Isuzu D-Max de titel “4x4 of the Year 2007�.

Jurering
Voor de beoordeling van de kwaliteiten van de genomineerde auto’s hanteerden de gespecialiseerde vakjournalisten een aantal criteria, zoals uiterlijk en interieur, comfort, gebruik op en naast de baan en de prijs/kwaliteitverhouding. Ter beoordeling van de off-road kwaliteiten van de auto’s was een speciaal 4x4 parcours uitgezet aan de binnen-kant van de Kanaalbocht van Circuit Zolder.

Dit traject was weer onderverdeeld in een ‘softe’ en een ‘harde’ zone. De pick-ups werden voornamelijk op het zware gedeelte getest middels diverse beproevingen, waaronder hellingen, afdalingen, modderzones en greppels. Bovendien werd er om de baancapaciteiten van de testauto’s te beproeven ook nog een 15 kilometer lang traject afgelegd op de openbare weg, door dorpen en over de autostrada.

Na een intensieve testprocedure van in totaal maar liefst 50 ritten met alle pick-ups, kwam de zojuist geïntroduceerde ISUZU D-Max als winnaar uit de bus in de categorie van de pick-ups.

Juryrapport
Bij de nieuwste generatie pick-ups is duidelijk de tendens waarneembaar dat de moderne pick-ups niet alleen een stoer werkpaard zijn, maar ook duidelijk comfort, luxe en kracht bieden. Daardoor is een nieuw marktsegment ontstaan van auto’s die naast een optimale praktische bruikbaarheid ook bij uitstek geschikt zijn voor activiteiten in de vrije tijd. Daarbij werd de nieuwe ISUZU D-Max als beste beoordeeld door de jury.

Enkele beoordelingen door de jury waren: ‘erg goed in het terrein’, ‘aangenaam op de weg’ en ‘een ontdekking’.

Uitslag:
1. ISUZU D-Max 787,50 punten
2. Nissan Navara 763,75 punten
3. Toyota HiLux 721,88 punten

ISUZU D-Max
Tijdens het Salon van Brussel heeft ISUZU een compleet nieuwe versie van de D-Max pick-up geïntroduceerd. Ook is de D-Max, die voorheen als Rodeo bekend stond, nu leverbaar met een keuze uit twee nieuwe dieselmotoren: de 2.5-liter en 3.0-liter VGS Turbo met common-rail technologie. Uiterlijk is de nieuwe ISUZU direct herkenbaar aan het totaal nieuwe front.

Walter Smet, Marketing & Network Manager van ISUZU Benelux: “De uitstekende 4x4-prestaties van de D-Max worden gewaarborgd door het Touch-On-The-Fly systeem, de elektronische schakeling door een simpele druk op een knop tussen twee- (2H) en vierwielaandrijving (4H). Tevens is de D-Max voorzien van een limited slip differentieel. Wij zijn zeer vereerd dat de juryleden de kwaliteiten van de nieuwe ISUZU D-Max hebben onderkend en bevestigd.�
Categorie:
Tag(s):