zondag, 21. januari 2007 - 13:05

Aanhouding vrouw loopt uit de hand

Groningen

De aanhouding van een 44-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht in de Gelkingestraat uit de hand gelopen. De politie werd naar de Gelkingestraat gestuurd, omdat een 23-jarige vrouw uit Sappemeer in een discotheek door een groep personen was mishandeld. Zij had onder meer een forse snee in haar bovenlip opgelopen. Het slachtoffer gaf in de discotheek aan dat de Stadjer haar geslagen zou hebben. Hierop werd de verdachte aangehouden.

Toen de agenten met de vrouw naar buiten wilden lopen, bemoeiden haar twee zoons zich met de aanhouding. Zij wilden hun moeder ontzetten. De dienders konden de verdachte mee naar buiten nemen. Daar werd de groep rond de zoons steeds groter. Hierop werden de agenten belaagd door meerdere personen in de groep.

Met meerdere eenheden wist de politie de ontstane vechtpartij in te dammen. Een 23-jarige Stadjer werd nog aangehouden, omdat hij een politieagent meerdere keren probeerde te slaan. Dit gelukte de 23-jarige daadwerkelijk een keer. Zowel de vrouw als de man werden meegenomen naar het politiebureau. De vrouw ontkende de Sappemeerster te hebben mishandeld. Zij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):