dinsdag, 27. maart 2007 - 19:16

Aanhoudingen na autobranden in Hengelo

Hengelo

De politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij twee autobranden in Hengelo afgelopen nacht. Ook wordt onderzocht of zij betrokken zijn geweest bij de autobranden die de afgelopen tijd in Hengelo hebben gewoed, zo meldt de politie Twente vandaag.

Rond 01.00 uur stond er een auto in brand aan de Carel Willinkstraat in Hengelo. Politie en brandweer vermoedde dat brandstichting de oorzaak was. Nog geen uur later werd eenzelfde voorval gemeld aan de Landmansweg. Ook hier werd een mogelijke brandstichting niet uitgesloten.

Surveillerende politiemensen zagen om ongeveer 01.15 uur op de Uitslagsweg in Hengelo twee personen lopen die bij het zien van de politieauto er hard rennend vandoor gingen. Een van de twee, een 19-jarige jongeman uit Zutphen, kon direct daarop aan de Werninckhofstraat worden aangehouden.

Met behulp van een politiehond werd een onderzoek ingesteld naar de tweede man die was weggerend. Om ongeveer 02.30 uur kon de man, een 23-jarige Hengeloër, in een tuin achter een woning worden aangehouden. De beide mannen zijn overgebracht naar het politie bureau en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):